Sunday, April 4, 2010

Perbezaan Alpha Lipid dan Susu IgG


Ramai yang bertanyakan soalan ini, yang jelasnya Susu IgG tidak kira dari syarikat manapun, merupakan susu yang baik dan ia mampu membantu meningkatkan antibodi dan kesihatan diri. Mungkin anda sendiri pernah rasa kehebatan susu IgG.

Fakta yang anda tidak tahu kandungan IgG didalam susu IgG mereka hanya dalam kadar 10% hingga 12% sahaja. Dan oleh kerana susu IgG mereka tidak disaluti dengan Complex Lipid (Patented) maka penyerapan khasiat kedalam tubuh hanya 20% dan selebihnya 80% akan dikeluarkan dalam proses perkumuhan.

Alpha Lipid pula mengandungi 41% kandungan IgG dan ia merupakan gred 10 (gred yang terbaik didunia), oleh kerana ia disaluti Complex Lipid maka penyerapan khasiat ke dalam tubuh adalah 80% dan selebihnya 20%akan dikeluarkan dalam proses perkumuhan. Maka disini dapat kita lihat Alpha Lipid adalah lebih nilai untuk wang kita.


--------------------------------------------------------------------------------

Perbezaan lain pula ialah ianya satu-satunya produk kolostrum yang telah menerima ANUGERAH EKSPOT (tanda daun pakis New Zealand) pada setiap tin Alpha Lipid. Ini adalah pengiktirafan oleh kerajaan New Zealand kepada produk ini, bukan sekali, bukan dua kali, tetapi 3 kali ! Pada tahun 1992, 2003 dan 2004.